Designa ett drömhus eller byggnad med 3D-rendering och upptäck hur pass mycket det kan förbättra processen. Här delar vi med oss av varför 3D- rendering är värt det. Inredningsvärlden handlar om bilder och färger. Du känner säkert till det trendiga ordspråket “en bild säger mer än tusen ord”? Vad skulle hända om den bilden var i 3D istället för 2D? Självklart skulle det fiktiva talet öka dramatiskt. Det förklarar varför 3D-renderingar förväntas växa i frenetisk takt de närmaste åren. Att använda 3D för att skapa ditt inredningsprojekt är det bästa sättet att visa upp din finess i design. Detta moderna tillvägagångssätt av design ger inomhus- och utomhusutrymmen fluiditet och harmoni. Innan införandet av digitala renderingsprogram var handritade renderingar och perspektiv normen inom branschen. Idag har dessa tillvägagångssätt nästan blivit föråldrade eftersom den snabba tekniska utvecklingen även hängt med inom inredningsindustrin. Men vad exakt är en 3D-rendering?

Vad är en 3D-rendering?

I sin enklaste form är rendering en term från datorgrafik som beskriver processen för bildbehandling, visualisering eller skapande av modeller med hjälp av ett 3D-dataprogram. 3D-rendering ger realistiska presentationer av bilder, scener eller i ditt fall, en visualisering av ditt hem genom att fånga alla element på ett tankeväckande sätt med charm. 3D illustrerar byggandet av väggar, ytor, möbler, trafikflöde, samt rumsliga förhållanden och övergripande layout.

Fördelar med 3D vid projektplanering

Fördelarna med 3D-rendering kan upplevas redan i början av projektplaneringen. Eftersom formgivare börjar planera partitioner, finish och möbellayouter, kan de samtidigt modellera projektet för att se hur färdigställandet kan skapa den känsla som kunden vill ha, eller hur möblerna passar in i ett visst utrymme. Dessa renderingar kan också bidra till att identifiera brister som annars skulle ha förbisetts genom den konventionella 2D-metoden. När dessa brister upptäcks kan man diskutera med kunden och korrigera dem innan byggnadsarbetet börjar. 3D-renderingar är mycket användbara för att testa rätt finish. Till exempel kan en formgivare testa flera målarfärger för att bestämma en som passar kundens stil utan att ens behöva lyfta en pensel eller bistå med prover.

Fördelar med 3D vid omarbetning

Med tanke på de många element som en projektdesign omfattar, kan möjligheten att revidera ett element utan att behöva återskapa en hel modell vara väldigt användbart. Detta är ett område där 3D-rendering fullständigt överträffar de traditionella metoderna. När man gör en 3D-rendering baserat på en kunds idé, inkorporerar formgivaren många element såsom perspektiv, färg, belysning, möbler, etc. Tack vare karaktären av denna modell är ingen av dessa element permanenta, så om kunden inte gillar en aspekt som till exempel färgen i köket, kan formgivaren måla om och snabbt skicka det tillbaka till kunden för godkännande. Att överbrygga klyftan mellan vad en klient föreställer sig med vad klienter kan se, är styrkan med detta moderna sätt att designa.

Praktiska tillämpningar av 3D-renderingstjänster

Arkitektur/arkitekter använder 3D-renderingar för att illustrera föreslagna projekt i fotorealistiska detaljer åt viktiga beslutsfattare. Eftersom 2D-datorstödda designmodeller (CAD) inte alltid ger dem den nödvändiga hastigheten och noggrannheten för att slutföra projekt och lösa problem, förlitar sig arkitekter ofta på 3D-modeller.
Fastighetsutveckling/fastighetsutvecklare använder 3D-renderingar under design- och konstruktionsfasen samt efter att projektet är klart. De använder dessa modeller i sina annonsmaterial för att främja försäljningen av bostäder och kommersiella fastigheter. 3D- arkitektoniska renderingar kan också användas för att hjälpa investerare och långivare att förstå din vision. Marknadsföring av förkonstruktion har förändrat sättet för hur man marknadsför fastighetsutvecklingsprojekt. Med nybygget av fastigheter som dök upp överallt i Philadelphia, fanns det ett behov av att nå ut till nya husköpare på ett bättre sätt. Skapandet av 3D-animationer och renderingar för att digitalt kunna visa hur produkten kommer att se ut innan den är byggd har blivit den nya standarden inom marknadsföring.

Slutsats

Med alla dessa fördelar i åtanke blir det svårt att motbevisa att 3D-rendering är framtidens teknik. Det är mer realistiskt, billigare, mindre tidskrävande och sätter ditt företag i linje med branschens trender. Framstegen för digitala renderingar har ännu inte nått sin höjdpunkt och med tiden kommer vi att se fler digitala renderingar inom designområdet.

Läs mer om våra 3d tjänster.

error: Content is protected !!