Blås liv i din byggnadsdesign med 3D-visualisering

Det är mycket lättare att visualisera din byggnad i 3D än enbart platt på ett papper. Så här kan du få liv i din byggnad med en 3D-visualisering.

Som arkitekt bor, andas och drömmer du design. Det är inte svårt för dig att föreställa dig slutprodukten även i det tidigaste stadiet av ritningarna som hamnat på ditt skrivbord. Men kunder är notoriskt skeptiska. De har sina pengar på spel och inte alltid den erfarenhet som krävs för att se den stora helheten. Det är där 3D-visualisering kommer in. Den överbygger detta glapp från dina CAD-, BIM- eller pappersritningar för dina kunder. Det sätter dem inuti din design så att de vet exakt vad man kan förvänta sig – fantasi blir därför inte nödvändigt. Här är översikten för hur du använder 3D-visualisering så att du kan ta dina ritningar till nästa nivå.

Berätta en historia med 3D-renderingar

3D-renderingar är en viktig del av designprocessen som bygger en känslomässig koppling mellan din klient och din design. I processen med att skapa, föreställ dig själv som en arkitektonisk fotograf. Dina 3D-renderingar bör berätta en historia om den byggnad som du skapar och människorna som vistas där.

Inkorporera aspekter av bra fotografering för att göra den mest effektiva renderingen. Saker som: Synvinkel positionering. Synvinkeln av din rendering ska kännas som om betraktaren står i byggnaden (ca 2 meter högt är ett bra perspektiv). Sammansättning. Tre-regeln handlar om bild, balans och fokus. Dela din bild i nio lika fält, lägg sedan dina mest intressanta designelement där dina linjer skär varandra för bra komposition. Ledande linjer. Ledande linjer berättar för en tittare var man ska titta på en bild. Placera dem i förgrunden eller kanterna på din rendering för att rikta betraktarens ögon inåt till designens fokuspunkter. 3D-renderingar är bra för att attrahera en klient till din design, men ibland behövs det något mer. Då blir det dags att ta in de stora grejerna!

Augmented reality erbjuder oöverträffad 3D-visualisering

Medan virtual reality (VR) ger en helt ny miljö för en användare att uppleva, är augmented reality (AR) en blandning av både verkliga och renderade komponenter. AR ersätter inte världen vi lever i, den lägger till den. Med AR lägger en designer visuella- och ljudkomponenter över en riktig miljö. Som arkitekt kan du föreställa dig vad detta betyder för dina ritningar: oklanderlig 3D-visualisering som simulerar varje detalj i din byggnad.

Fördelarna med AR för ditt projekt

AR är bärbar, vilket gör det mycket fördelaktigt för visualiseringsändamål på plats. Med en mobilenhet kan du se din föreslagna 3D-struktur på den faktiska platsen och göra ändringar i realtid. Den låter din klient se exakt hur den slutliga designen kommer att se på deras mark med tydligare klarhet än vad en desktopenhet kan erbjuda. AR möjliggör också en virtuell genomgång, vilket gör det lättare att upptäcka brister och konstruktionsproblem innan du går in i byggfasen. Det innebär färre ändringsorder/ färre bygg fel /mer exakta specifikationer för prefabricering av byggnadsdelar. Med andra ord, allt sådant som kommer att hålla ditt projekt inom tidsschema och budget.

3D-teknik fortsätter bara att bli bättre

Som alla arkitekter vet: att framföra din vision till kunden är hälften vunnet. 3D-visualisering hjälper dig att vinna utmaningen varje gång genom att låta din design tala för sig själv. Men det finns många 3D-teknologier tillgängliga för företag att dra nytta av, så tveka inte att kontakta oss med några av dina frågor. Våran tekniska bakgrund ger oss möjlighet att ta din idé igenom hela vägen från planering till konstruktion som i kommer att avslutas fantastiska resultat. Se en del av våra projekt på hemsida och hör av dig så hjälper vi er.

Läs mer om våra 3d tjänster.

error: Content is protected !!