5 Idéer för bostadsdesign som gör plats och utrymme efter din smak

Visualisering är ett begrepp som betyder att man åskådliggör något i flera dimensioner och ofta i ett komplext sammanhang. Själva ordet används inom flera områden – från industriella applikationer och 3D-design, via dataanalys till psykologi och personlig motivation.

I denna artikel går vi igenom begreppet visualisering utifrån vårt perspektiv som visualiseringsstudioAnpassad bostadsdesign är inriktad på att avspegla vem du är. Kolla in dessa 5 idéer för att skapa ett hem som verkligen är du, i utrymme och plats. År 2017 såldes över 100 000 bostadsrätter i Sverige. Om du nyligen köpt ett hem, men lärt dig allt du vet om design genom pinterest kan du behöva lite hjälp. Särskilt om du vill att ditt hem ska spegla din personlighet. Lyckligtvis har vi några bra bostadsdesigns idéer för att se till att ditt hus känns som ett hem. Redo? Låt oss börja.

Håll det naturligt

Det är dags att skippa det där med supermörka golv. Leta istället efter ljusare trä med en mer naturlig finish. Det här är goda nyheter om du gillar en mer avslappnad look eftersom urtvättad, grå och vit finish slutligen gör en comeback. Överväg rökt, kalkat eller blekt trä, och håll gärna utkik efter specialtillverkade produkter, vilket kan göra att ditt hem ser lite mer exotiskt ut. För något lite annorlunda kan du även välja porslinsplattor – några av dem ser ut som trä.

Fokusera på öppna utrymmen

För det mesta går konstruktionen idag mer åt det moderna hållet. Men om du är den traditionella typen, oroa dig inte. Det betyder inte att alla bor i trendiga glashus. Men vi kan förvänta oss hus med enkla linjer, med fler stående tak och stenbruk. Även om du älskar en traditionell exteriör kan du fortfarande ha ett modernt öppet utrymme inuti. Det här är goda nyheter eftersom det betyder färre små bortkastade rum och hallar. Du får mer användbar yta, vilket gör att ditt hem ser större ut och skapar ett inomhus-utomhusflöde.

Välkomna risker

Bostadsdesign handlar om att skapa ett hem som du vill bo i. Du bör ta lite risker och ha kul när det är dags för att designa ditt bostadsutrymme. Visst, du kanske inte är helt redo för att tapetsera taket, men det finns ingen anledning till varför du inte kan överväga de nuvarande trenderna så som metall och glas och använda dem någon annanstans i ditt hem. Det bästa med att designa ditt eget hem? Du kan ta så lite eller så mycket av varje trend, precis så som du vill ha det. Så du kanske inte är redo för en flytande ståltrappa, men en invecklad trädesign kan mjuka upp den för en tilltalande blandning av gammalt och nytt.

Tänk på ditt kök

Du spenderar nog mer tid i ditt kök än vad du tror. Det finns en anledning till varför köket är känt som hemmets hjärta. Kök säljer hus, så om du funderar på att sälja i framtiden så är det här du kanske vill överväga framtida försäljningspotential. Granit och rostfritt stål är inte längre ett tecken på smak – nu finns de överallt. Överväg istället andra alternativ för diskbänkskivor så som konstruerad sten. Och medan rostfritt stål går hand i hand med kök, finns det nu några underbara anordningar tillgängliga i vitt, svart eller choklad.

Ta med utomhusmiljön in

Element som rostigt eller rått stål används nu för dekorativa detaljer och du bör också fundera över intressanta betongfärger eller stengolv. 2017 handlar om den naturliga looken. Du kan gå helt rustik med trä, sten och grönska i hela ditt hem, eller helt enkelt öppna inomhusutrymmet direkt ut till din bakgård.

Vad tycker du om dessa bostadsdesigntips?

En av de bästa sakerna med att designa ditt eget hem? Du kan välja att helt omfamna de senaste trenderna eller helt ignorera alla råd och skapa drömhuset som du har föreställt dig sen du var 16. Om du inte är säker på hur du ska komma igång eller var du ska börja, hjälper vi dig gärna! Kontakta oss idag så tar vi fram 3d bilder av ditt framtida hem.

Läs mer om våra 3d tjänster.

error: Content is protected !!